Kerkenveiling

Onze gemeente is al sinds 1953 in het rijke bezit van een actiecomité Kerkenveiling. Zoals de naam al doet vermoeden organiseren de leden van dit comité ieder jaar een uitgebreide veiling. De opbrengst komt ten goede aan het onderhoud van de beide kerken. Hiervoor is uiteraard heel veel geld nodig. Bovendien is er ieder jaar een diaconaal doel aan de veiling gekoppeld.

Het actiecomité bestaat uit enkele gemeenteleden die zich gedurende vele maanden van het jaar vrijwillig inzetten om alles perfect te laten verlopen.

Daarnaast helpen vele tientallen vrijwilligers enkele malen met het rondbrengen van brieven en catalogi en het ophalen van geschonken artikelen. Het is ongelofelijk hoeveel werk er ieder jaar weer wordt verzet.

Ten overstaan van een notaris veilen de veilingmeesters ongeveer 500 nummers tegen opbod. Het aanbod wordt varieert van een origineel kunstwerk tot een leverworst, van speelgoed tot gouden tientjes, van bloembollenpakketten tot een Paasworkshop... Kortom van alles wat en voor ieder wat wils.

Actie-comité Kerkenveiling

Het actie-comité, samengesteld uit een aantal gemeenteleden, wil door bijzondere acties het College van Kerkrentmeesters helpen de middelen te vinden om extra grote uitgaven te bestrijden. Reeds jaren is het comité actief tijdens de jaarlijkse kerkenveiling.

Functie Naam Telefoonnummer
Voorzitter Bob Gjaltema 0252-417999
Penningmeester Hans Pater 0252-516019

Diverse taken: Sjaak Hoeke en Menno Rietkerk.

Bankrekening

Rabobanknr.:
NL12RABO0336500114
t.n.v. Actie Comité Kerkenveiling